Liderul senatorilor republicani refuză să mai calce la Casa Albă pentru că nu se respectă regulile anti-Covid: „Ei plătesc acum prețul”

Data publicării:
Mitch McConnel, liderul senatorilor republicani
Mitch McConnel, liderul senatorilor republicani. Foto: Profimedia Images

Liderul republicanilor din Senatul american, Mitch McConnell a dezvăluit, joi, că nu a mai fost la Casa Albă din luna august, motivând decizia de a nu mai păși acolo prin faptul că regulile de limitare a răspândirii coronavirusului nu sunt și nu au fost respectate, „iar acum se plătește prețul pentru acest lucru”, făcând aluzie la îmbolnăvirea lui Trump, relatează BBC.

McConnell, în vârstă de 78 de ani, șeful senatorilor republicani și principalul artizan al strategiei politice a acestora spune că vorbește frecvent la telefon cu președintele Trump însă nu a mai trecut pe la Casa Albă din data e 6 august. Comentariile sale vin în contextul în care Casa Albă a devenit un focar de infecție cu coronavirus.

Senatorul american, care a supraviețuit îmbolnăvirii cu poliomielită, a contrastat felul în care se respectă regulile în Senat față de Casa Albă. În camera superioară a Congresului, legislatorii poartă măști și se distanțează fizic, spre deosebire de Casa Albă.

De la diagnosticarea lui Donald Trump cu Covid-19, peste 30 de persoane din administrație și din anturajul său s-au îmbolnăvit, inclusiv purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă și consilierul Stephen Miller.

Alți doi senatori republicani, Mike Lee și Thom Tillis au fost testați pozitiv după ce au participat la un eveniment la Casa Albă, dar este încă neclar dacă de acolo au luat virusul.

Întrebat de reporteri în legătură cu acest subiect McConnell a declarat că „abordarea lor despre felul în care trebuie gestionată această problemă este diferită de a mea”. El a notat, de asemenea, „că nu i s-a părut că îi interesează să se protejeze de această boală într-un fel în care se întâmplă deja în Senat”.

Acum vedem că plătesc pentru asta. Purtarea măștii și distanțarea sunt singurele feluri pe care le știm pentru a limita răspândirea, cel puțin până vom avea un vaccin”, a mai spus McConnell. El este de părere că motivul pentru care Senatul american își desfășoară activitatea normal este respectarea precauțiilor și regulilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri