Casa Albă a devenit focar de infecție cu coronavirus. Lista oficialilor contaminați împreună cu Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump, singur în sala de conferință amenajată la spitalul Walter Reed, acolo unde a fost internat după ce a început să aibă simptome ale Covid-19.
Donald Trump, singur în sala de conferință amenajată la spitalul Walter Reed, acolo unde a fost internat după ce a început să aibă simptome ale Covid-19. Foto: Getty Images

Casa Albă a devenit în ultima săptămână un focar de infecție cu coronavirus. După ce Hope Hicks, una dintre consilierele președintelui Trump a fost testată pozitiv, un număr de alte 12 persoane din administrație sau apropiate de ea, inclusiv președintele american, au fost confirmate cu coronavirus.

Până acum, cei 13 oficiali infectați sunt:

Toți oficialii menționați au participat la o recepție de la Casa Albă organizată pentru judecătoarea Amy Coney Barrett, nominalizată pentru locul de la Curtea Supremă vacantat după decesul lui Ruth Bader Ginsburg.

Evenimentul a fost descris drept un „superspreader”, un spațiu în care transmiterea cu coronavirus este răspândită printre un grup mare de oameni care transmit apoi mai departe virusul și spre apropiații lor, fapt ce face ca transmiterea să fie exponențială. Adunările de peste 50 de persoane la un eveniment sunt interzise în conformitate cu normele de protecție contra Covid-19 din Washington, dar Casa Albă nu este inclusă în aceste restricții.

Un oficial a declarat pentru Washington Post că dacă toate cele opt persoane ar fi fost infectate la eveniment, ar fi unul dintre cele mai mari incidente de răspândire comunitară pe care le-a trăit Washington.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri