Mai mulți spanioli care au supraviețuit unei otrăviri în masă au ocupat un muzeu din Madrid și amenință că se sinucid

Data publicării:
The statue of Velázquez in front of the Prado Museum, in the Paseo del Prado, in Madrid, on November 22, 2020.
Protestatarii au ocupat o sală a muzeului Prado din Madrid și amenință că se sinucid. Foto: Profimedia

Un grup de persoane care au supraviețuit unei otrăviri în masă cu ulei de rapiță în urmă cu patru decenii au anunțat marți că au ocupat muzeul El Prado din Madrid și au amenințat că se sinucid în câteva ore, dacă guvernul nu le satisface doleanțele, scrie Reuters.

„La șase ore după ce am ajuns aici, vom începe să înghițim pastilele”, au scris protestatarii pe contul de Twitter al unei asociații pentru victimele acestui caz, care a afectat mii de oameni în 1981.

Ei cer în declarația lor intervenția premierului Pedro Sanchez, pentru ajutarea victimelor unuia dintre cele mai mari scandaluri de otrăvire alimentară din lume.

Mii de spanioli au suferit de boli de plămâni care ulterior au fost asociate consumului de ulei de rapiță alimentar. Alte câteva mii au avut simptome debilitante pentru tot restul vieții.

Agenția Reuters a încercat, fără succes, să i alegătura cu un purtător de cuvânt al muzeului.

Site-ul de știri Cadena SER a publicat o imagine în care apar cinci protestatari, dintre care unul este în scaun cu rotile, în fața unui celebru tablou de Diego Velazquez, „Doamne de onoare”, expus la muzeul El Prado.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri