Majoritatea republicană extrem de fragilă a mai pierdut un loc în Camera Reprezentanților

Data publicării:
Tom Suozzi
Tom Suozzi îl înlocuiește pe George Santos, după ce acesta din urmă a fost dat afară din Congres anul trecut. Foto: Profimedia Images

Republicanii au mai pierdut un mandat în Camera Reprezentanților, micșorând o majoritate deja anemică și aproape nefuncțională, după ce fostul congresman republican George Santos, dat afară de colegi după ce și-a falsificat CV-ul și întregul trecut, a fost înlocuit de democratul Tom Suozzi, în urma alegerilor speciale din New York, scrie Reuters.

Locul de congresman din districtul 3 din New York s-a vacantat după ce republicanul George Santos a fost dat afară de colegi. Santos a fost prins la puțin timp după alegerile din 2022 că și-a falsificat aproape întregul CV și întreaga biografie.

Democratul Suozzi a fost ales să-l înlocuiască într-un scrutin special în district. Suozzi a mai deținut locul înainte de George Santos, între 2017 și 2023. În 2022, a renunțat la el pentru a candida la preliminarele democrate pentru alegerile de guvernator din New York.

Victoria democraților în acest district micșorează deja fragila majoritate republicană din Cameră la 219 de mandate.

Majoritatea republicană nu doar că este foarte mică dar este și sabotată activ de o grupare de politicieni de extremă-dreapta, afiliați direct fostului președinte neofascist Donald Trump.

Trumpiștii au dinamitat, în trecut, mai multe alegeri pentru șefia Camerei și l-au dat afară, votând cot la cot cu democrații, pe fostul lider republican Kevin McCarthy. Anterior, republicanii au eșuat în a-l pune sub acuzare pe șeful Homeland Security, Alejandro Mayorkas, reușind abia la a doua încercare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri