A doua cea mai mare grupare rebelă din Columbia a anunțat încetarea temporară a focului ca gest umanitar pe fondul pandemiei de COVID

Data publicării:
pace columbia

Rebelii din cadrul Armatei de Eliberare Națională din Columbia au anunțat încetarea focului, începând cu 1 aprilie, în urma pandemiei de coronavirus, scrie BBC.

Rebelii au declarant că încetarea focului este un „gest umanitar” pe fondul pandemiei coronavirusului. Gruparea militară a mai anunțat că este deschisă să reia negocierile de pace suspendate, cu Guvernul.

"Declarăm încetarea focului timp de o lună, de la 1 până pe 30 aprilie, într-un gest umanitar al ANL cu poporul columbian, care suferă din cauza coronavirusului", se arată în declarație.

ANL a mai spus că dorește să se întâlnească cu reprezentanții guvernului președintelui Iván Duque pentru a discuta extinderea încetării focului.

Ministerul de Externe al Norvegiei, țară care s-a implicat în negocierile de pace din Columbia, în trecut, a salutat încetarea focului temporar și a numit-o „un pas important în sprijinul populației vulnerabile și a tuturor celor care luptă pentru pace”.

Gruparea ANL a fost fondată în anul 1964 pentru a lupta împotriva distribuirii inegale a pământului. De-a lungul timpului, ANL a atacat marii proprietari de pământ şi companii multinaţionale.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri