A intrat în SUA cu trei borcane și polițiștii l-au arestat pentru trafic de metamfetamină lichidă. În borcane era, de fapt, miere

Data actualizării: Data publicării:
borcan cu miere
Borcan cu miere. Foto: Getty Images

Un american a făcut 3 luni de pușcărie după ce a a încercat să intre în SUA cu trei borcane de miere, despre care polițiștii de frontieră au crezut că este metamfetamină lichidă, informează CNN.

Leon Haughton, un cetățean american din Maryland în vârstă de 46 de ani, originar din Jamaica a fost reținut, pe 29 decembrie, anul trecut, de autoritățile aeroportului din Baltimore, imediat după ce polițiștii au descoperit, în bagajele sale, trei borcane de miere.

„M-au informat că sunt acuzat de transport de metamfetamină”, a spus americanul. „Cum adică, metamfetamină?”, i-am întrebat.

El a încercat să le explice polițiștilor că a cumpărat mierea de pe marginea unui drum din Jamaica, dar polițiștii nu l-au crezut.

„Un câine special antrenat a semnalat prezența unor substanțe interzise, iar un test preliminar făcut de polițiști s-a dovedit a fi pozitiv”, a declarat un reprezentant al procuraturii americane.

Americanul a petrecut 82 de zile în închisoare până când un al doilea test, realizat de un laborator special din Georgia a confirmat că în borcane nu erau droguri, ci miere.

Leon spune că toată această întâmplare a pus o presiune uriașă asupra sa și familiei sale. Deși autoritățile vamale s-au oferit să îi returneze borcanele de miere, acesta a refuzat. „Nu vreau nicio miere. Vreau să-i dau în judecată”, a spus el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri