Actorii de la Hollywood au ratificat acordul care pune capăt grevei

Data actualizării: Data publicării:
Hollywood sign, Los Angeles, California, USA
Acordul pune capăt unei greve care a durat peste 3 luni de zile. FOTO: Profimedia Images

Actorii de la Hollywood au ratificat un acord încheiat cu studiourile, prin care pun capăt unei greve de mai multe luni care a perturbat industria cinematografică, a anunţat marţi sindicatul SAG-AFTRA, transmite AFP. Potrivit acordului, actorii vor primi peste un miliard de dolari compensanții și vor fi protejați de utilizarea inteligenței artificiale.

SAG-AFTRA a precizat că 78% dintre membrii săi cu drept de vot au fost de acord cu acest nou contract multianual.

"Aceasta este o epocă de aur pentru SAG-AFTRA, iar sindicatul nostru nu a fost niciodată mai puternic", a declarat preşedinta sa, Fran Drescher, citată într-un comunicat.

Acordul prevede, în special, o sumă de peste un miliard de dolari sub formă de compensaţii şi beneficii pentru actori, precum şi protecţie în faţa utilizării de către studiouri a inteligenţei artificiale, a detaliat sindicatul.

Alianţa producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), care reprezintă Netflix, Walt Disney şi alte studiouri, a salutat ratificarea acestui contract. "Prin acest vot, industria şi locurile de muncă ale acesteia vor putea reveni în forţă", a transmis AMPTP într-un comunicat.

Sindicatul a precizat că 38% dintre membrii săi au votat.

Acordul dintre SAG-AFTRA şi studiourile de la Hollywood pentru a pune capăt unei greve de 118 zile fusese deja încheiat luna trecută, iar actorii au revenit la muncă înainte de ratificarea acestui document.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri