Al treilea medic din Rusia care s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecţie în fața coronavirusului a căzut de la etajul spitalului

Data actualizării: Data publicării:
medici Rusia
FOTO: Profimedia

Un medic rus de 37 de ani este în stare gravă după ce a dezvăluit într-o filmare că a fost obligat să lucreze, deşi rezultatul testului pentru COVID-19 era pozitiv.

Alexander Shulepov (foto stânga) s-a filmat alături de un coleg, paramedicul Alexander Kosyakin, care fusese chemat la secţia de poliţie în ziua precedentă accidentului, sub acuzaţia de răspândire de ştiri false. Pe filmare, cei doi medici au afirmat că sunt obligaţi să lucreze, în ciuda infectării cu virusul. „Medicul-şef ne obligă să lucrăm, ce facem în această situaţie? Sunt fapte reale”, relatează The Moscow Times.

Alături de alţi colegi, Shulepov a avertizat şi despre stocurile insuficiente de echipamente medicale de protecţie în oraşul Voronezh.

Mai târziu, chiar de pe patul de spital, Shulepov a realizat un al doilea videoclip în care îşi retrage cuvintele, existând suspiciuni că ar fi fost constrâns să facă acest lucru.

Sâmbătă, în timp ce era tratat la spitalul din Novousmanskaya, medicul a căzut de la o fereastră aflată la etajul doi al clădirii. În urma incidentului, bărbatul a suferit traumatisme craniene şi e în prezent în stare gravă.

Cazul prezintă asemănări cu alte două ale unor medici din Rusia care au murit recent. Şi aceştia au căzut de la ferestrele spitalului, după ce au făcut diverse dezvăluiri despre neregulile din spitale.

Conducerea spitalului neagă zvonurile unui „accident înscenat”, însă cred că infectarea lui Shulepov cu noul coronavirus e o consecinţă a lipsei echipamentului de protecţie.

Potrivit CNN, numărul total de cazuri din Rusia a depăşit 134.680 şi 1.280 decese. E al şaptelea cel mai mare număr de cazuri din lume în acest moment. Inclusiv prim-ministrul Mikhail Mishustin se află printre cei infectaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri