Analistul Ion Petrescu despre criza nord-coreeană: Momentul psihologic a fost depășit

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-14-20h17m14s156

Momentul psihologic a fost depășit când președintele chinez s-a întâlnit cu John Kerry și a trasat clar așteptările de la relația bilaterală dintre SUA și China. A lansat ideea unui tandem necesar pentru securitatea și stabilitatea lumii. El a spus anterior că nu e permis niciun gest egoist în regiune”, a spus Ion Petrescu.

Nu va fi război, pentru că ar duce la dispariția regimului comunist din Coreea de Nord. Niciunul dintre cei trei garanți principali ai actualei situații - SUA, China și Rusia - nu vor război. Avertismentele de la Beijing, Moscova și Washington arată că se dorește dialogul, problema este cine îl promovează”, a adăugat el.

Cred că administrația Obama va găsi o cale să îl contacteze pe Kim Jong-un, care conform, unei depeșe de peste Ocean, stă în birou lângă telefon și așteaptă telefonul lui Obama. Speră să obțină recunoașterea pe termen lung a prezenței lui și a apropiaților lui în fruntea statului comunist, o pace cu SUA, nu cu Coreea de Sud, și vrea să fie tratat nu în format în 6, vrea o discuție cu Obama și să se ajungă la concesii care să ducă la depășirea crizei”, a explicat Ion Petrescu.

Săptămâna viitoare cred că se va găsi o cale spre dialog, fie și lipsită de vizibilitate publică. Amenințarea cu rachete lansate din mai multe locuri a fost formulată și de tatăl și de bunicul lui Kim Jong-un, care au dorit să obțină ce nu puteau oferi poporului, adică prosperitate”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri