Sari la conținut
News Alert

VIDEO - Atac terorist în Ierusalim. Doi oameni au murit

Stare de alertă în Israel, înaintea uneia dintre cele mai mari sărbători evreieşti. Doi oameni au fost omorâţi şi cinci răniţi într-un atac terorist. Un palestinian a deschis focul dintr-o maşină aflată în mers şi a tras o rafală de gloanţe în călătorii care aşteptau tramvaiul într-o staţie.

Împuşcăturile au răsunat în apropierea sediului central al poliţiei naţionale israeliene. Întâmplător sau nu, palestinianul ucigaş fusese condamnat la patru luni de închisoare pentru că agresase un poliţist. Trăgătorul a fost lichidat rapid de un soldat, care a fost felicitat de premierul Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Încercăm să clarificăm situaţia, în timp ce forţele noastre sunt active la sol. Aş vrea să transmit urările de sănătate celor răniţi”.

De partea cealaltă, reprezentanţii Hamas au lăudat atentatul şi au spus că Intifada, revolta palestiniană împotriva Israelului, nu poate fi oprită.

Sami Abu Zuhri, purtătorul de cuvânt al Hamas: „Operaţiune din Ierusalim este reacţia naturală faţă de crimele Israelului faţă de drepturile noastre ca popor palestinian şi a locurilor noastre sfinte.”

Autorităţile israeliene se confruntă cu un nou val de violenţe cu câteva zile înainte de sărbătoarea de Yom Kippur, cea mai mare din calendarul evreiesc. În 1973, mai multe state arabe au lansat un atac surpriză asupra Israelului chiar în ziua în care se sărbătorea Yom Kippur.