Atacatorul din Los Angeles a fost identificat. Bărbatul avea asupra lui materiale antiguvernamentale

Data publicării:
Paul-Anthony-Ciancia-jpg 1

Atacatorul a fost rănit în schimbul de focuri care a avut loc în terminalul aeroportului. Autorităţile americane nu au dat informaţii despre starea acestuia.

Putem confirma acum identitatea suspectului. Este vorba despre Paul Anthony Ciancia. Are 23 de ani, este cetăţean american”, a precizat David Bowdich, agent special FBI.

Cei care l-au cunoscut pe atacator sunt surprinşi de fapta acestuia.

Încă mă zbat să înţeleg de ce a făcut asta, pentru că, din câte îl cunosc, nu-mi vine să cred că ar putea... Pur şi simplu e absurd, nu are nicio logică, iar ceea ce mă şochează este că nu ştiu de ce a făcut acest lucru”, mărturisește James Mincey, fost coleg de cameră al atacatorului.

Atacul a avut loc la un ghişeu de îmbarcare. Martorii spun că înainte de a deschide focul, bărbatul îi întreba pe oamenii din aeroport dacă sunt agenţi de securitate.

Am îngheţat pentru o secundă şi ne gândeam că trebuie să fie un fel de glumă. După a doua împuşcătură, m-am aruncat pur şi simplu la pământ şi am acoperit-o pe prietena mea. Am apucat mai multe bagaje şi le-am pus peste noi”, povestește un martor.

Din cauza unei posibile alerte teroriste aeroportul din Los Angeles, al treilea ca flux de pasageri din Statele Unite şi al şaselea din lume, a fost blocat timp de câteva ore. Atacul a provocat şi o farsă neobişnuită. Pe Internet a apărut informaţia că în schimbul de focuri a fost ucis fostul director al Agenţiei Naţionale de Securitate, Michael Hayden. Totul s-a dovedit a fi o invenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri