„Ați pierdut timp!” Trump cere giganților auto din SUA să înceapă producția de ventilatoare pentru pacienții Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Departs White House For National Institutes Of Health
FOTO: Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump, a creut marilor producători auto din SUA să fabrice ventilatoare pentru pacienții cu coronavirus. El a lansat un atac la adresa șefului General Motors pe care îl acuză că a pierdut timp, potrvit BBC.

El a invocat o lege care permite unui președinte să forțeze companiile să facă anumite produse pentru apărare națională.

Trump a spus că „GM a pierdut timp” și că este nevoie de acțiuni care să salveze viețile americanilor. Aceasta, în condțiile în care SUA are cel mai mare număr de cazuri de confirmate din toată lumea, peste 104.000.

Numărul deceselor se apropie de 1.700, un bilanț mult mai scăzut decât cel înregistrat în Italia, Spania sau China.

Trump s-a plâns pe Twitter că General Motors a scăzut numărul de ventilatoare promise de la 40.000 la 6.000 și că vrea prea mulți bani.

El a criticat-o, de asemenea, pe directoarea executivă al GM, Mary Barra, spunând că lucrurile au fost întotdeauna „o încurcătură” de când a preluat ea conducerea companiei.

Într-un alt mesaj pe Twitter, Trump a scris: „General Motors trebuie să-și deschidă imediat uzina abandonată dintr-o prostie în Lordstown, în Ohio, sau o altă uzină și să înceapă să facă ventilatoare, acum. Ford, începeți să produceți ventilatoare rapid!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri