Avertisment de la OMS: În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese

Data publicării:
World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a daily press briefing on the new coronavirus dubbed COVID-19, at the WHO headquaters on March 2, 2020 in Geneva. The World Health Organization said that the number of new coronavirus cases registered in the past day in China was far lower than in the rest of the world., Image: 502448922, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia
Foto: Profimedia

În ultimele săptămâni a fost înregistrată o creștere aproape exponențială a cazurilor de COVID-19, iar coronavirusul a ajuns aproape în fiecare țară, spune șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o cnoferință de presă.

„Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese”, a adăugat el.

„Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecției”, a mai spus șeful OMS.

El a arătat că măsurile de izolare luate de țările afectate ajută la limitarea răspândirii COVD-19, dar au consecințe negative asupra celor săraci.

„Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, a arătat Ghebreyesus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri