Avertisment privind un nou virus, care provoacă febră hemoragică şi care atacă mai multe organe, ducând la deces

Data actualizării: Data publicării:
laborator teste analize medicale
"Cocktail-ul" de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump

Brazilia a înregistrat pentru prima dată după 20 de ani un deces de febră hemoragică provocat se pare de un nou virus detectat în această ţară sud-americană.

Pacientul a decedat în Sao Paulo pe 11 ianuarie, după ce a fost îngrijit în trei spitale unde a fost supus mai multor analize pentru a se identifica maladii, precum febra galbenă, hepatita virală, febra dengue sau zika, însă toate au fost eliminate, relatează EFE.

Examinări complementare au detectat prezenţa unui arenavirus, în general asociat bolilor transmise de rozătoare oamenilor, ce provoacă febră hemoragică şi care atacă mai multe organe.

Boala este "extrem de rară" şi duce la simptome precum febră, dureri musculare, pete roşii pe corp, dureri de gât, de stomac şi de cap, printre altele, scrie Agerpres.

Autorităţile medicale nu au confirmat încă originea contagierii pacientului dar au reamintit că, în majoritatea cazurilor, persoanele se îmbolnăvesc după inhalarea particulelor din urină sau materii fecale ale rozătoarelor infectate.

Transmiterea arenavirusului de la om la om poate interveni în cazul unui contact foarte apropiat şi prelungit sau în mediile spitaliceşti, când nu sunt folosite mijloace de protecţie, prin contactul cu urină, fecale, salivă etc.

Personalul medical din centrele în care a fost îngrijit pacientul precum şi rudele acestuia au fost supuse unor analize medicale şi sunt atent monitorizate.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri