Avocatul milionar care și-a ucis soția și fiul a fost condamnat din nou, la încă 40 de ani de închisoare

Data publicării:
Alex Murdaugh
Influentul avocat Alex Murdaug. Foto: Profimedia Images

Influentul avocat american Alex Murdaugh, condamnat deja la închisoare pentru că și-a ucis soția și fiul, a primit luni o altă pedeapsă cu închisoarea. Un judecător federal l-a condamnat la 40 de ani de detenție, pentru aproape 20 de capete de acuzare de conspirație, fraudă și spălare de bani, relatează CNN.

Sentința federală, care prevede ca Murdaugh să plătească despăgubiri de peste de 8,7 milioane de dolari victimelor sale – va fi executată concomitent cu cei 27 de ani de închisoare pe care îi ispășește deja în urma unei condamnări pentru crime similare, primită de la un tribunal statal din Carolina de Sud.

Decizia vine în condițiile în care Murdaugh mai are două condamnări la închisoare pe viață pentru uciderea soției sale, Maggie, și a fiului lor în vârstă de 22 de ani, Paul. Potrivit procurorilor, aceste crime au fost o încercare disperată de a distrage atenția și de a întârzia investigațiile privind schemele de fraudă financiară și spălare de bani.

Maggie şi Paul Murdaugh au fost împuşcaţi de la mică distanţă, în apropierea cuştilor pentru câini de pe proprietatea familiei, în 7 iunie 2021. Maggie a fost împuşcată de patru sau cinci ori cu o puşcă, iar fiul lor a fost împuşcat de două ori, cu un pistol.

Murdaugh a fost cândva un influent avocat şi, timp de zeci de ani, până în 2006, membri ai familiei sale au fost procurori în Carolina de Sud.

În timpul procesului de crimă, a devenit public faptul că el fura de mai mulţi ani de la partenerii şi clienţii săi, pentru a-şi întreţine dependenţa de calmante şi stilul de viaţă extravagant.

Anchetatorii afirmă că el a furat milioane de dolari de la clienţi şi colegi, din care 3,7 milioane de dolari doar în 2019. Procurorii au susţinut că aceste infracţiuni l-au dus la crimă, deoarece el ar fi crezut că moartea soţiei şi a fiului îi vor aduce simpatie şi vor preveni bănuielile privind infracțiunile financiare.

Alex Murdaugh şi fiii săi obişnuiau să vâneze, iar pe proprietatea lor se afla o colecţie de arme. Procurorii susţin că Murdaugh a folosit una dintre aceste arme pentru a o ucide pe Maggie şi o altă armă pentru a-şi omorî fiul. Niciuna dintre arme nu a fost însă găsită.

La 3 luni după aceste crime, Murdaugh ar fi angajat un asasin plătit să-l ucidă chiar pe el, pentru ca celălalt fiu să-i încaseze asigurarea de viață, în valoare de 10 milioane de dolari.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri