Banca Angliei a refuzat cererea lui Maduro de a retrage aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Venezuelans Loyal To Former President Hugo Chavez Mark One Year Anniversary Of His Death
Foto: Guliver/GettyImages

Banca Angliei a refuzat cererea președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, de a retrage aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari, relatează CNN citând Bloomberg. Postul de televiziune american comentează că este încă o lovitură primită de liderul de la Caracas, care încearcă să-și salveze autoritatea.

Venezuelans Loyal To Former President Hugo Chavez Mark One Year Anniversary Of His Death
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit Bloomberg, care citează surse anonime, cantitatea de aur pe care regimul lui Maduro ar fi vrut să o retragă reprezintă o parte importantă din rezervele de 8 miliarde de dolari deținute de Banca Centrală de la Caracas.

Refuzul Băncii Angliei a venit după apelul oficialilor americani de a stopa accesul lui Maduro la bunurile statului venezuelean.

Într-un comunicat de presă, Banca Angliei a precizat că oferă servicii multor clienți, însă nu a dorit să comenteze cu privire la această informație. Postul de televiziune CNN a precizat că încă așteaptă un răspuns de la autoritățile sud-americane.

Sâmbătă, Londra a anunțat că se va alătura Statelor Unite și altor țări în a-l recunoaște pe Juan Guaido, președintele Parlamentului (controlat de opoziție), ca fiind președinte interimar, dacă nu vor fi organizate noi alegeri în maximum opt zile.

Citește și Principalele scenarii în criza din Venezuela. Ce se poate întâmpla cu Nicolas Maduro

Mike Pompeo le cere tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul lui Maduro

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, le-a cerut sâmbătă tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul venezuelean al lui Nicolas Maduro, oficialul american exprimându-se în cadrul unei întâlniri cu presa, pe marginea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Ţările care recunosc legitimitatea opozantului Juan Guaido pentru a conduce Venezuela trebuie „să-şi deconecteze sistemele financiare cu regimul Maduro şi permită activelor care aparţin poporului venezuelean să meargă la gestionarii legitimi ai acestui stat”, a declarat Pompeo, după ce a părăsit Consiliul de Securitate al ONU fără să aştepte luarea de cuvânt a omologului său venezuelean, Jorge Arreaza.

Pompeo a făcut apel sâmbătă la ONU către toate statele „să fie de partea forţelor libertăţii” din Venezuela conduse de către opozantul Juan Guaido, apel lansat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pe care Rusia a încercat în zadar s-o împiedice.

„Nu ne testaţi determinarea”, a declarat şeful diplomaţiei americane la adresa lui Maduro, pe tema protecţiei ce trebuie acordate diplomaţilor americani în Venezuela a căror expulzare a fost ordonată. Nicolas Maduro conduce „un stat mafiot nelegitim”, a mai spus Pompeo.

Sursa: CNN, Bloomberg, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri