BETLEEM. Procesiune, condusă de patriarhul Ierusalimului

Data publicării:
24 2012betleem-40350

Străzile din Betleem, oraşul în care s-a născut Iisus Hristos, s-au umplut de oameni veniţi din toate colţurile lumii.

Crăciunul este pentru creştinii de acolo o nouă sărbătoare, după ce în urmă cu o lună, ONU a recunoscut Palestina ca stat nemembru observator.

„Fericirea noastră e cu atât mai mare, cu cât sărbătorim momentul naşterii lui Iisus, dar şi naşterea statului palestinian. Acest stat are nevoie de lideri puternici, înţelegere şi unitate. Sper ca noul an să aducă veşti bune şi cât mai multe momente fericite”, spune Fouad Twal, patriarhul latin al Ierusalimului.

Oamenii adunaţi la Betleem parcurg un traseu prin oraş, conduşi de patriarhul Ierusalimului şi acompaniaţi de zeci de muzicieni. Se vor opri apoi în faţa Bisericii Nativităţii, construită pe locul în care Fecioara Maria l-a născut pe Iisus.

Printre cei care participă la procesiune sunt şi creştinii din Fâşia Gaza, teritoriu bombardat, în urmă cu o lună, de armata israeliană.

La ceremonia din Betleem vor participa înalţi oficiali în frunte cu Mahmous Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene. De altfel, participarea lui Abbas la acest eveniment este deja o tradiţie, chiar dacă el este musulman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri