Rușii au pus ochii pe Ierusalim. Ideologul lui Putin: Va fi un oraș rusesc. Sau va înceta să existe

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0715828046
Alexander Dughin. Foto: Profimedia Images

Antisemitismul este în creștere în societatea rusă. Unul dintre cei mai faimoși filosofi ai Federației Ruse, Alexandr Dughin, care este considerat ideologul „lumii ruse” și al dictatorului Vladimir Putin, a început să ceară ocuparea Ierusalimului.

Dughin a publicat un mesaj pe canalul său Telegram în care a scris că Ierusalimul „este un oraș rusesc, mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi un oraș rusesc sau nu va exista deloc. Iar cel care îl va conduce va fi țarul rus”.

„Și Majestatea Sa Kitavras va domni acolo. Așa spune Cartea secretă a porumbeilor, Cartea adâncurilor. Țarul rus este țarul dintre toți țarii ”, a scris filozoful rus de extremă dreaptă. Kitovras este un monstru mitic centaur care a fost menționat în apocrifele rusești din secolul al XIV-lea.

Antisemitismul și xenofobia, care au fost întotdeauna prezente în Rusia, se intensifică acum pe fondul războiului. Acest lucru este facilitat de retorica urii promovată de Kremlin și propaganda rusă. Înalții oficiali ai țării își permit din ce în ce mai mult să exprime declarații antisemite.

Dughin a declarat anterior că Israelul ar putea fi implicat în atacul terorist din sala de concerte "Crocus City Hall". "Nicio ipoteză nu trebuie să fie eliminată a priori", a scris el în Telegram. 

Declarația lui Dughin a fost deja criticată de ofițerul armatei israeliene și analistul militar Yigal Levin, care a amintit că Ierusalimul a existat cu mult înainte de apariția Rusiei și cu atât mai mult înainte ca Moscova să fie construită. El a atașat postării și o fotografie a unei tăblițe care menționează orașul, care datează din secolul al XIV-lea î.Hr. Adică, care a apărut cu aproximativ trei mii de ani mai devreme decât Dove Book.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri