Bugetarii din SUA au revenit la lucru

Data publicării:
senat sua-4

Acordul este temporar şi nu rezolvă problemele fiscale ale Statelor Unite, ci doar amână până la începutul anului viitor data la care ţara ar putea intra în incapacitate de plată.

În perioada de blocaj, în sprijinul angajaţilor federali din Washington, care se aflau în şomaj tehnic, au sărit patronii mai multor restaurante. Impresionaţi de drama prin care trec oamenii statului, aceştia le-au oferit gratuit câte o masă sau chiar două pe zi.

Angajaţii aflaţi în şomaj tehnic nu au avut parte doar de mâncare gratuită, ci şi de bilete la film, cursuri de fitness sau lecții de tricotat, fără să scoată un ban din buzunar.

Cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului de majorare a plafonului de îndatorare a Statelor Unite, Senatul american a adoptat cu majoritate textul care ridică plafonul până la 7 februarie. Cu mai puţin de două ore înainte de termenul-limită, membrii Camerei Reprezentanţilor au urmat exemplul senatorilor.  

„Lupta continuă, însă blocarea acordului bipartit obţinut astăzi de către membrii Senatului nu reprezintă strategia noastră”, a spus după vot republicanul John Boehner. „Eforturile noastre vor continua pentru a stopa catastrofa pe care o reprezintă legea reformei în sănătate” promovată de Barack Obama”, a precizat Boehner. Pentru republicani, acest final reprezintă o înfrângere majoră: „Am luptat pentru o cauză nobilă, însă nu am câştigat”, a mai spus preşedintele Camerei, pentru un post local de radio.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri