Bulgaria se așteaptă la confruntări între susținătorii și contestatarii guvernului demisionar

Data publicării:
2002balan-50596

România este legată de Bulgaria în ceea ce privește intrarea în spațiul Schengen și, după cum declara și premierul Victor Ponta astăzi, instabilitatea politică din Bulgaria ne va afecta, fără îndoială, și pe noi.

Conform jurnaliștilor bulgari, în piața din fața Parlamentului bulgar se așteaptă unele confruntări între susținătorii guvernului demisonar și cei care au cerut în ultimele zece zile demisia fostului cabinet.

Revendicarea principală a contestatarilor nu s-a realizat încă, adică renaționalizarea furnizorilor de companie energie electrică. În primul rând, nemulțumirile se îndreaptă către compania CEZ, din Cehia, companie care se află și în România și furnizează energie electrică în zona Oltenia.

CEZ este văzută ca vinovată pentru creșterea prețului la energie electrică, practic o dublare din luna decembrie în luna ianuarie.

Există chiar o cercetare a Parchetului Public din Bulgaria, care a arătat, printre altele, că această companie nu răspunde plângerilor conumatorilor și că tensiunea pe care o livrează în casele bulgarilor nu este la standardele firești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri