BUSINESS CLUB. Catastrofele naturale din 2013 au provocat pagube de 125 miliarde dolari

Data publicării:
1111stormsurgeone

Ţările din centrul şi estul Europei au fost lovite la începutul lunii iunie de inundaţii devastatoare. Potopul a distrus tot ce i-a stat în cale în Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Serbia. Iar pagubele, cele mai mari de anul trecut, s-au ridicat la aproape 17 miliarde de dolari.

20 de oameni si-au pierdut viaţa din cauza acestui dezastru natural. O lună mai târziu însă, mii de persoane au avut de suferit în Germania şi Franţa, din cauza furtunii Andreas. Pagubele provocate s-au ridicat atunci la aproape patru miliarde de dolari.

Peste ocean, în Statele Unite, tornadele au făcut prăpăd.

Zeci de oameni au murit şi sute de mii de case au rămas fără electricitate, după cele mai impresionante fenomene de acest gen petrecute în ultimii ani. Pagubele au fost şi ele pe măsură - peste trei miliarde de euro.

Chiar dacă nu a făcut cele mai mari pagube din punct de vedere economic, taifunul Hainan care a lovit Filipinele la începutul lunii noiembrie a lăsat în urmă şase mii de morţi şi milioane de oameni fără case.

Vijelia, cea mai puternică din istoria ţării, a înghiţit localităţi întregi şi a provocat un dezastru estimat la un miliard şi jumătate de dolari.

În total, 20.000 de oameni au murit în cele aproape 900 de dezastre naturale care au avut loc anul trecut. Pagubele se ridică la 125 de miliarde de dolari - o sumă impresionantă, dar mai mică, totuşi, decât media ultimilor zece ani, adică aproape 190 de miliarde de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri