Ca să scape de armată, un sud-coreean s-a înfometat până a ajuns la 50 de kilograme

Data publicării:
picioare de militari
Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare FOTO: Shutterstock

Un tânăr de 22 de ani, din Coreea de Sud, care s-a înfometat ca să slăbească suficient de mult pentru a fi scutit de serviciul militar obligatoriu, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Tribunalul districtual Gwangju a decis că acțiunile bărbatului, a cărui identitate nu a fost făcută publică, au încălcat Legea privind serviciul militar, care îi obligă pe toți bărbații apți să facă cel puțin 18 luni de armată, potrivit The Independent.

Pentru că slăbitul i s-a părut o soluție genială, bărbatul a început să se înfometeze. Inițial, în ianuarie 2021, avea 54 kg și a reușit să-și reducă greutatea la 49,7 kg, iar până în februarie 2022 s-a menținut la 50,4 kg.

Instanța a stabilit că tânărul și-a limitat în mod deliberat aportul de alimente și apă și a intrat într-un deficit caloric între 2021 și 2022.

Bărbații din Coreea de Sud care nu sunt apți din punct de vedere fizic pentru a servi în armată fac un serviciu alternativ, care nu implică instrucția militară.

Însă bărbatul a negat acuzația că s-a înfometat pentru a se menține la o greutate de 50 kg pentru a scăpa de serviciul militar combativ. El a spus în instanță că pur și simplu a slăbit de stres, după ce a fost exmatriculat de la universitate și nu a putut intre la alta pe care și-o dorea.

Dar instanța de judecată insistă că toate probele arată că inculpatul cunoștea cerințele fizice ale militarilor. De asemenea, la dosar există și declarațiile unor martori care spun că bărbatul spunea în mod constant că vrea să slăbească pentru a scăpa de armată.

Mai mult, instanța spune că testele de urină au scos în evidență semne de înfometare și deshidratare intenționată, potrivit The Korea Times, întărind ideea că pierderea sa în greutate a fost deliberată.

Potrivit Legii privind serviciul militar din Coreea de Sud, apelarea la practivi înșelătoare în scopul sustragerii de la serviciul militar poate fi pedepsită cu până la 5 ani de închisoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri