Câinele care a inspirat celebrul meme „Doge” este grav bolnav

Data actualizării: Data publicării:
Câinele care a inspirat celebrul meme „Doge”
Câinele care a inspirat celebrul meme „Doge” este grav bolnav. Foto: Twitter

Câinele care a inspirat celebrul meme „Doge” și după care a fost lansată criptomoneda Dogecoin este grav bolnav, scrie CNN. Kabosu, un Shiba Inu de 17 ani, a fost diagnosticat cu leucemie și afecțiuni ale ficatului.

Kabosu a încetat să mai „mănânce și să bea în mod voluntar” în ajunul Crăciunului și a fost diagnosticat cu colangiohepatită acută și leucemie limfatică cronică, potrivit unei serii de postări pe Instagram ale stăpânei sale, Atsuko Sato, o educatoare din Sakura, Japonia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Kabosu a devenit unul dintre cele mai ușor de recunoscut animale de pe internet atunci când o fotografie din 2010 în care poza cu lăbuțele încrucișate și o expresie întrebătoare s-a răspândit pe Reddit, Tumblr și 4Chan.

Popularitatea meme-ului „doge” a fost consolidată în decembrie 2013, când doi programatori au introdus o criptomonedă alternativă numită Dogecoin ca răspuns ironic la Bitcoin. Aceasta a atins o valoare maximă de peste 400 de dolari în 2014 și este considerată prima „monedă meme” din lumea criptomonedelor.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri