Galerie Foto Ce este „Fântâna morții”, arena în care șoferii indieni își riscă viața în cascadorii ce sfidează gravitația

Data publicării:
Spectacol de cascadorii cu mașini și motociclete în India
Cascadoriile sunt realizate de profesioniști care se antrenează și fac spectacole de acest gen de zeci de ani. Colaj foto: Profimedia Images

„Fântâna morții” (maut ka kuan, în limba hindi) este un spectacol uluitor în care șoferii sfidează legile fizicii conducând motociclete și mașini într-o construcție uriașă de lemn în formă de butoi, scrie BBC.

Cascadoriile sunt realizate de profesioniști care se antrenează și pun în scenă spectacole de acest gen de zeci de ani. Foarte puțini astfel de artiști au mai rămas în activitate pe măsură ce tot mai puțini tineri sunt interesați să continue profesia.

„Fântâna morții” din satul Tarnetar, India. Foto: Profimedia Images
„Fântâna morții” din satul Tarnetar, India. Foto: Profimedia Images

Ce îi motivează pe acești cascadori din statul Uttar Pradesh din nordul Indiei să continue această muncă periculoasă. „Doar oamenii care au voință și suflet pot face aceste cascadorii”, a spus Mohammed Raees, un cascador care participă la aceste spectacole de 27 de ani.

Arena din Uttar Pradesh este cea mai mare din India, având peste 15 metri înălțime.

„Nu există nicio garanție în acest job. Orice se poate întâmpla în timpul cascadoriilor”, a povestit și Mohammed Aslam. „Fiica mea de 12 ani mă roagă de multe ori să nu mai fac asta. Oamenii cred că câștigăm mulți bani din asta, dar nu este adevărat. Abia facem 1.000 de rupii (12 dolari) pe zi.”

„Am încercat să renunț la profesia asta de câteva ori, dar sunetul aplauzelor ne aduce mereu înapoi”, explică Aslam.

„Oamenii care fac cascadorii nu au identitate, nu au viață personală. Nu există asociații oficiale care să ne reprezinte”, a spus și Mohammed Mustakeen. „Cât timp cauciucurile astea mai merg și noi vom continua să lucrăm și să îi distrăm pe oameni.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri