Cel mai scump bilet la un meci amical. Un magnat saudit a dat peste 2,5 milioane de dolari ca să-i vadă pe Messi și Ronaldo pe teren

Data actualizării: Data publicării:
messi si ronaldo joaca sah pe o valiza L vuitton
Messi și Ronaldo au împreună 260 de milioane de urmăritori pe Facebook, ceea ce reprezintă aproape populația Indoneziei (273 de milioane de locuitori). Foto: Facebook / Annie Leibovitz

Un om de afaceri saudit a plătit 2,6 milioane de dolari la o licitație pentru a cumpăra un bilet la meciul amical în care se vor înfrunta Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Prețul final este de zece ori mai mare decât prețul de pornire. Partida va avea loc joi, la Riad.

La întâlnirea din capitala Arabiei Saudite, echipa franceză Paris Saint-Germain, la care evoluează campionul mondial argentinian Lionel Messi, va înfrunta o selecţionată compusă din cei mai buni jucători ai formaţiilor saudite Al-Nassr, noul club al starului portughez Cristiano Ronaldo, şi Al-Hilal.

Pentru a promova acest meci amical, Turki Al-Sheikh, consilier al Curţii Regale şi responsabil al Autorităţii generale saudite de divertisment, a lansat o vânzare la licitaţie în scop caritabil, având ca miză un bilet pentru meci, însoţit de avantaje VIP, precum şedinţe foto cu jucătorii şi acces la vestiare.

Licitaţia, care a început de la suma de un milion de riali saudiţi (266.000 de dolari) s-a încheiat cu o ofertă de 10 milioane de riali (2,6 milioane dolari), formulată de un magnat al imobiliarelor, Mushref Al-Ghamdi, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Meciul va fi primul pe care Cristiano Ronaldo îl va disputa în regatul saudit după semnarea contractului său cu Al-Nassr, la finele lunii decembrie. El va precede debutul atacantului portughez în campionatul Arabiei Saudite, programat duminică.

Messi vs. Ronaldo

Câştigător de cinci ori al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo, 37 de ani, s-a angajat pentru doi ani şi jumătate cu Al-Nassr, unde va încasa 200 de milioane de euro, precum şi o sumă similară pentru a fi viitorul ambasador al probabilei candidaturi saudite la organizarea Cupei Mondiale din 2030.

Din formaţia gazdă vor face parte şi internaţionalii saudiţi Salem Al-Dawsari, care a marcat în victoria surprinzătoare obţinută de selecţionata Arabiei Saudite în faţa Argentinei (2-1), în meciul de debut la Cupa Mondială 2022, şi Saud Abdulhamid.

Paris Saint-Germain îi va alinia, între alţii, pe vicecampionul mondial francez Kylian Mbappe şi pe semifinalistul marocan Achraf Hakimi, alături de superstarul Lionel Messi.

Acest duel foarte aşteptat a generat se pare peste două milioane de cereri de bilete online, conform AFP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri