Virusul ucigaș din China a ajuns în SUA. Autoritățile au depistat primul caz de infectare cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
virus bacterie laborator
Foto: Shutterstock

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a depistat în statul american Washington un prim caz de coronavirus provenind din China. Oficialii urmează să facă un anunţ oficial marţi seară, potrivit CNN.

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc, au anunţat marţi Centrele de control şi preveniţie a maladiilor (CDC), confirmând astfel primul caz înregistrat în SUA, ultima ţară atinsă după China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda şi Taiwan, potrivit Agerpres.

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu vizitase niciuna dintre pieţele de unde au emanat numeroase cazuri la Wuhan, în China, însă doar călătorise în regiune, a declarat Nancy Messonnier, directoarea centrului pentru maladii respiratorii din cadrul CDC, într-o conferinţă de presă telefonică.

Virusul a fost depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan, China. Bilanţul deceselor provocate de noua tulpină de coronavirus, asemănătoare virusului gripal, a cărei transmitere de la om la om a fost confirmată de oamenii de ştiinţă, a crescut marţi la şase victime, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri a trecut de 300. Cincisprezece membri ai personalului medical din China se află printre pacienţii infectaţi.

Până acum, virusul a fost depistat în șapte ţări. 

Beijingul a anunţat marţi că a clasat epidemia în aceeaşi categorie cu SARS. Izolarea devine astfel obligatorie pentru persoanele la care boala a fost detectată. Măsuri de carantină pot fi decretate.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri