Comedianți atacați cu cocktail-uri Molotov după ce l-au înfățișat pe Iisus ca homosexual

Data publicării:
iisus-homosexual-brazilia
Foto: captură Twitter

Mai multe cocktail-uri Molotov au fost lansate marţi asupra sediului unei trupe de umorişti brazilieni din Rio de Janeiro, după ce Netflix a difuzat un program controversat de umor în care Iisus este înfăţişat ca homosexual, informează Agerpres.

„În dimineaţa zilei de 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, sediul Porta dos Fundos a fost ţinta unui atac” care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat colectivul de umorişti.

Porta dos Fundos a condamnat „orice act de violenţă” şi a declarat că speră că „cei responsabili pentru aceste atacuri vor fi găsiţi şi pedepsiţi”. Atacul a fost filmat de camere de supraveghere.

„Prima ispită a lui Hristos”, un videoclip de 46 de minute, a fost difuzat pe Netflix pe 3 decembrie. Programul a stârnit un val de proteste, în special printre evanghelici şi o parte din catolici, iar sute de mii de oameni au semnat o petiţie prin care au cerut retragerea clipului de pe Netflix.

Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a susţinut că şi-a anulat abonamentul la Netflix şi a asigurat că platforma este „posedată de o forţă demonică”, descriind videoclipul drept o „blasfemie vulgară şi lipsită de respect”.

Canalul YouTube al umoriştilor Porta dos Fundos are 16.2 milioane de abonaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri