Concert caritabil la Nicosia. Zeci de mii de voluntari au donat alimente pentru ciprioții nevoiași

Data publicării:
02042013 nicosia

Oamenii au stat la concert până târziu în noapte, în timp ce zeci de voluntari au ajutat la sortarea şi împachetarea alimentelor strânse. Produsele au fost aduse de cei care au venit să vadă spectacolul şi vor ajunge la familii nevoiaşe, dar şi în cantine sociale.

„Cum unii oameni nu mai au ce mânca, am adus hrană uscată care poate fi păstrată mai mult timp de familiile care nu mai au provizii”, spune unul dintre voluntari.

Mulţi ciprioţi dau vina pe politicieni şi pe bancheri pentru criza financiară din insulă. Pentru a primi un ajutor extern de la UE şi FMI, guvernul a impus măsuri dure în sectorul bancar şi a limitat retragerea sau transferul banilor din conturile populaţiei.

Banca Populară, a doua mare bancă din insulă, va fi desfiinţată, iar Bank of Cyprus, cea mai mare bancă, va fi restructurată. Cum sectorul bancar a fost serios zguduit, autorităţile cipriote caută soluţii pentru a aduce bani la buget.

Una dintre ele ar fi redeschiderea cazinourilor, care acum sunt legale doar în nordul insulei, aflat sub controlul Turciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri