Confruntările reizbucnesc în Piaţa Taksim din Istanbul. Manifestanţii cer demisia premierului pe fondul unui scandal de corupţie

Data publicării:
istanbul

Ciocniri s-au produs miercuri la Istanbul între poliţie şi manifestanţii care cer din nou demisia premierului Recep Tayyip Erdogan. Protestele au loc după ce trei miniştri şi-au dat demisia în urma dezvăluirilor apărute într-un caz de corupţie.

Aproximativ 5000 de oameni au participat la manifestaţia convocată de partidele de opoziţie din Turcia ca urmare a scandalului politic care a cuprins guvernul. Protestatarii au aruncat cu pietre şi petarde către autospecialele forţelor de ordine, iar aceştia au împrăştiat manifestanţii cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Ministrul de Interne, ministrul Economiei şi cel al Mediului au demisionat miercuri, după ce fiii lor au fost arestaţi preventiv şi acuzaţi de corupţie şi fraudă. În cursul serii, şeful guvernului de la Ankara a anunţat remanierea guvernului.

În ciuda anunţului, pe reţelele sociale s-a făcut apel la organizarea unei mari manifestaţii în piaţa Taksim din Istanbul, centrul revoltei din luna iunie împotriva lui Recep Tayyip Erdogan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri