Coronavirusul schimbă ceremonialul funerar. Americanii sunt sfătuiți să transmită live înmormântările

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus, inmormantare, china
Foto: Profimedia Images

Pe măsură ce criza cauzată de răspâdirea cazurilor de coronavirus escaladează, Serviciul de Sănătate Publică al SUA a cerut cetățenilor să-și schimbe radical obiceiurile funerare - prin transmiterea live a înmormântărilor, scrie BBC.

Reprezentanții centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au declarat că această măsură drastică a fost luată pentru ca oamenii să poată respecta recomandările privind „distanțarea socială”.

„Când aveți în vedere organizarea unui astfel de eveniment nefericit, limitați numărul celor prezenți, iar dacă este posibil, folosiți opțiuni de a transmite live pentru ceilalți”, a declarat David Berendes, un medic epidemiolog din cadrul CDC. 

CDC a recomandat limitarea adunărilor la maximum 50 de persoane, în timp ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că întrunirile nu trebuie să se desfășoare cu mai mult de 10 persoane. 

Și în Marea Britanie s-au schimbat obiceiurile funerare. Casele funerare au inclus în serviciile lor și transmiterea live a ceremonialului. În Irlanda, cetățenii au primit ordin să nu mai sărute cadavrele persoanelor dragi, în timp ce Asociația Irlandeză a Directorilor Funerari a sugerat chiar ca toate serviciile să fie amânate.

„Trebuie să ne adaptăm la acest nou mod de a gândi și de a fi. Lumea s-a schimbat, societatea s-a schimbat și trebuie să realizăm că atunci când o astfel de situație, cum este și coronavirusul, afectează întreaga lume, trebuie să ne schimbăm nu numai obiceiurile de zi cu zi, ci și modul în care ne raportăm la moarte”, a declarat Lianna Champ, directorul unei case funerare. „Ca ființe umane avem nevoie de intimitate”, a spus ea. „Iar dacă coronavirusul ne forțează să ne limităm la contactul prin telefoanele și e-mailuri, va trebui să ne împăcăm cu acest gând - dar trebuie să continuăm să ne arătăm sprijinul pentru ceilalți”.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri