Video COVID-19 strivește economia peruviană. Oameni săraci călătoresc sute de km prin munți: „Fie mor în drum spre casă, fie mor de foame”

Data publicării:
Familie de peruvieni călătorește spre casă
Foto: Captură CNN

Sărăciți de pandemia de coronavirus și disperați să părăsească capitala țării, acolo unde au rămas fără serviciu, mii de peruvieni călătoresc sute de kilometri pe jos pentru a ajunge acasă. Un material video CNN arată călătoria prin Anzi, de peste 500 kilometri, a unei femei și copiilor ei, pentru a ajunge acasă. 

În jur de 70% dintre peruvieni lucrează în economia informală și trăiesc de la un salariul la celălalt. Când președintele țării a anunțat carantina generalizată ca măsură împotriva noului coronavirus, criza economică a început în Peru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Maria și cele trei fiice ale sale s-au mutat în Lima pentru a îi putea asigura fiului ei educația. Dar acum, e disperată să ajungă înapoi acasă, înapoi la siguranță. Fără avioane, fără trenuri și fără autobuze, ea și-a început călătoria de 563 de kilometri pe jos.

„Sunt conștientă de riscul la care îi expun, dar nu am de ales. Fie mor în încercarea de a ajunge acasă, fie mor de foame, în cameră”, spune ea.

E cald, iar hrana și apa sunt puține. Un șofer de autobuz poate fi văzut cum aruncă un pachețel cu o gustare din mașină înspre familia obosită și înfometată.  Mergând în munți, în Anzi, aerul devine rarefiat, iar copiii abia pot respira.

Într-un final după mulți kilometri pe jos și după ce un șofer de tir s-a îndurat de familie și i-a dus o parte din drum, Maria și copiii ei au ajuns acasă.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri