Sari la conținut

Crucea Roșie: 16 imigranți, spitalizați în Austria

 

 Şapte copii refugiaţi au fost internaţi în Austria. FOTO: Gulliver/Getty Images 

"Am avut un mare val de imigranți în jurul orelor 1 și 2 dimineața. Aproximativ 1.000 de persoane au sosit", a declarat șeful echipei Crucii Roșii, Reinhold Renner, pentru agenția de presă APA. Printre persoanele spitalizate figurează un diabetic și o femeie gravidă, a indicat el. 

Trei trenuri cu 1.200 de migranți vor sosi în orele următoare în gara din Munchen de la Salzburg, Austria, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului bavarez. 

Circa 600 de persoane care au sosit duminică au fost trimise cu trenul spre centrele de refugiați din vestul orașului Dortmund. Suplimentar, 13 autobuze staționează la Munchen pentru a-i prelua pe noii sosiți și a-i transporta spre alte destinații din Germania, a spus același purtător de cuvânt, citat de DPA. 

Duminică, mii de migranți și-au reluat călătoria spre Germania din Ungaria prin Austria, Viena avertizând totuși că deschiderea frontierelor sale nu poate fi decât temporară și că UE trebuie să găsească de urgență o rezolvare comună acestui dosar, relatează AFP. 

Această decizie nu poate fi totuși decât "temporară", a avertizat cancelarul austriac Werner Fayman duminică, subliniind că o "măsură de acest tip nu poate fi o soluție". 

După o pauză de o noapte, 1.000 de migranți au părăsit în cursul dimineții gara Keleti din Budapesta și mai multe centre de primire ungare pentru a se duce cu trenul spre Nickelsdorf, la frontiera austriacă, de unde transportul feroviar până în Germania le este asigurat prin Viena. 

Circa 10.000 de migranți au sosit sâmbătă în Austria, dintre care 8.000 și-au continuat deja drumul până în Germania, potrivit autorităților. Și această migrare ar urma să continue duminică. 

Pe aceeași temă