De ce se luptă Vietnamul să salveze viața unui pilot britanic

Data publicării:
Munich International Airport Feature
Foto: Guliver/Gettyimages

Vietnamul depune toate eforturile pentru a salva viaţa unui pilot britanic care lucrează pentru compania aeriană naţională, Vietnam Airlines. Starea pacientului în vârstă de 43 de ani este gravă. El ar fi contractat noul coronavirus după ce a ieşit la jumătatea lunii martie într-un bar din Ho Chi Minh, potrivit Mediafax.

Marți, ministrul sănătății a ținut o întâlnire cu experți din spitale de top și a decis că singura modalitate de a salva viața bărbatului este un transplant de plămâni.

Majoritatea pacienţilor s-au recuperat, dar pilotul britanic este de mai bine de o lună ţinut în viaţă de aparate. Capacitatea plămânilor săi s-a redus la 10% iar un transplant de plămâni rămâne singura soluţie care l-ar putea salva, spun medicii.

Cazul său a stârnit interesul național în Vietnam. Joi, mass-media a relatat că 10 persoane, inclusiv un veteran militar în vârstă de 70 de ani, s-au oferit voluntari ca donatori de plămâni, dar au fost respinși de medicii de stat.

„Suntem impresionați de bunele lor intenții, dar reglementările actuale nu ne permit să transplantăm plămânii donați de majoritatea oamenilor vii”, a declarat un reprezentant al Centrului Național de Coordonare a Transplantului de Organe.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Le Thi Thu Hang, a declarat că problemele de sănătate mai vechi ale pilotului i-au agravat starea, dar că „cei mai buni experți și medici din Vietnam” vor încerca să-l salveze.

Guvernul vietnamez a cheltuit 200.000 de dolari pentru a salva viaţa pilotului.

Datorită unei campanii excesive de testare şi a unui program centralizat de carantină, ţara asiatică vecină cu China nu a înregistrat nici un deces cauzat de coronavirus şi a păstrat un nivel redus de infectări.

Numărul total al infecţiilor se ridică la 288 de pacienţi care prezintă diferite stadii ale dezvoltării Covid-19.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri