Dezastru natural în California. Un incendiu a distrus 6.000 de hectare de vegetaţie din parcul Yosemite

Data publicării:
yosemite fire 177597238 fullwidth 620x350

Nu mai puţin de 4.000 de pompieri, unii veniţi tocmai din estul Statelor Unite, încearcă să stingă flăcările din parcul naţional Yosemite. Este unul dintre cele mai mari incendii de pădure din istoria Californiei, iar coloanele de fum au ajuns să fie vizibile şi din spaţiu.

6.000 de hectare de pădure din parcul naţional au fost făcute scrum, iar incendiul este ajutat de vânt şi de seceta din regiune. Echipele de intervenţie încearcă să protejeze un grup de arbori sequoia, care se găsesc doar în această parte a lumii.

„E de neimaginat să pierdem aceşti copaci. Îi preţuim şi vrem să-i protejăm. Ei sunt singurul motiv pentru care oamenii vin în acest loc”, spune Tom medema, angajat al rezervaţiei naturale.

Flăcările s-au apropiat la doar trei kilometri de un lac de acumulare montan, care asigură apa potabilă pentru oraşul San Francisco. Calitatea apei riscă să fie afectată, dar autorităţile metropolei americane dau asigurări că situaţia este sub control.

Autoritățile au cheltuit până acum 20 de milioane de dolari în lupta cu flăcările. Iar eforturile lor sunt departe de a avea succes, în contextul în care pompierii cred că va fi nevoie de câteva luni până când incendiul va fi stins în totalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri