Dezvăluirile unei foste menajere. Adolf Hitler ţinea dietă strictă, dar nu se putea abţine de la prăjitura cu mere, nuci şi stafide

Data publicării:
Adolf Hitler

Foto:Wikipedia

Elisabeth Kalhammer, fosta menajeră a lui Adolf Hitler, în vârstă de 89 de ani, susține că Eva Braun, căreia staful i se adresa cu apelativul Heil M’lady, conducea cu adevărat casa.

Tot personalul știa că Hitler are probleme cu splina, iar dictatorul ținea o dietă strictă, de care avea grijă bucătarul său personal, potrivit dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, Adolf Hitler avea o slăbiciune pentru dulciuri și mânca deseori biscuiți cu ciocolată, spune doamna Elisabeth Kalhammer. Cel mai mult însă îi plăcea „Prăjitura Fuhrerului”, făcută cu mere, nuci și stafide, care era gătită în fiecare zi și lăsată în timpul nopții la dispoziția dictatorului.

Austriaca Elisabeth Kalhammer, pe atunci Elisabeth Marchtrenkerin, s-a dus să lucreze pentru Fuhrer în anul 1943, după ce a răspuns unui anunț dat în ziar. Femeia nu a știut că angajatorul ei va fi Adolf Hitler.

Ea a lucrat la spălătorie, a cusut, a făcut ceaiul și curățenie pentru dictator. Lui Adolf Hitler îi plăcea să servească ceaiul într-o ceașcă cu porțelan, făcut la Nymphenburg.

Menajera lucra alături de alți 21 de oameni din personalul dictatorului și, cu toate că s-a aflat de multe ori în prezența lui, nu a vorbit niciodată cu acesta. 

Elisabeth Kalhammer a lucrat până la sfârșitul războiului pentru Adolf Hitler și a fost anunțată încă de la început că nu are voie să dezvăluie nimic din interiorul casei Berghof, reședința dictatorului, altfel va fi aspru pedepsită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri