Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google o sumă mare de bani și de o lună așteaptă să-i înapoieze

Data actualizării: Data publicării:
barbat la bancomat
Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google o sumă mare de bani FOTO: Getty Images

Google i-a trimis din greșeală un sfert de milion de dolari unui bărbat, blogger și inginer, iar acesta spune că a așteptat aproape o lună să primească un răspuns de la companie.

Sam Curry a postat acum câteva zile un mesaj pe Twitter în care spune că gigantul tehnologic i-a transferat în cont 249.999 de dolari, postând și o imagine cu o captură de ecran.

„Este în regulă dacă nu îi vreți înapoi”, a spus Curry în mesaj, explicând că au trecut mai bine de trei săptămâni între momentul în care a primit banii și cel în care a primit confirmarea de la Google că i-a primit mesajul.

Curry a spus că nu s-a atins de bani și i-a păstrat în cont pentru momentul în care compania avea să-i ceară, inevitabil, înapoi. Dar pentru a evita plata unui impozit ar putea fi nevoie să-i transfere într-un alt cont, a declarat el pentru NPR News, citat de Business Insider.

Inginerul IT, care este specializat în depistarea de vulnerabilități în software-ul companiilor, a declarat pentru NPR News că în momentul de față face un fel de „vânătoare de recompense” pentru companii, inclusiv Google. Însă spune că nu mai avea de primit bani de la Google.

„Echipa noastră a făcut recent, din greșeală, o plată eronată”, a declarat un purtător de cuvânt de la Google pentru NPR. „Apreciem că acest lucru ne-a fost comunicat rapid și ne străduim să corectăm eroarea.”

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Google face demersuri pentru recuperarea banilor, dar la sfârșitul săptămânii Curry încă îi avea în cont.

Un incident similar a fost anunțat luna trecută, când Crypto.com, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor, a transferat din greșeală peste 10 milioane de dolari unei femei, în loc de 100 de dolari. Compania a depistat eroarea abia după șapte luni, timp în care femeia cheltuise și transferase în alte conturi o mare parte din sumă.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri