Din greșeală, un ungur a primit 367 de salarii în loc de 1. Compania la care lucra a încurcat forinții cu euro

Data actualizării: Data publicării:
un barbat scoate euro din bancomat
Din greșeală, un ungur a primit 367 de salarii în loc de 1 FOTO: Getty Images

Un bărbat din Ungaria a fost pentru o scurtă perioadă de timp un om bogat, după ce firma la care lucra i-a virat din greșeală 367 de salarii în loc de unul. Când angajatorul a cerut înapoi banii, acesta a refuzat să-i returneze.

Bărbatul a cărui identitate nu a fost dezvăluită, din județul Somogy, situat în sud-vestul Ungariei, a lucrat pentru o perioadă scurtă de timp la o companie din Kaposvár, dar după perioada de probă contractul nu a mai fost prelungit. Pentru perioada de probă, s-a convenit asupra unui salariu de 92.549 de forinți, adică în jur de 238 de euro. Din greșeală, compania a virat în contul lui suma exactă, dar în euro, respectiv 92.549 de euro. Cum a fost posibilă greșeala? La angajare, bărbatul a furnizat un cont bancar din Austria, așa că salariul trebuia plătit în moneda locală, adică euro. Compania pur și simplu a omis să facă schimbul valutar, potrivit hvg.hu.

La scurt timp după ce și-a dat seama de greșeală, compania l-a contactat pe fostul angajat și i-a cerut să returneze banii. Acesta a spus că nu mai are acces la contul bancar din Austria, așa că nu poate transfera banii înapoi. Numai că nu a fost crezut pe cuvânt și a fost sesizată poliția. Ancheta a stabilit că bărbatul a retras aproximativ 15.500 de euro în numerar din contul austriac, de la un bancomat din sudul Ungariei, bani pe care i-a transferat într-un alt cont bancar.

Printr-o decizie a Parchetului din Kaposvár, contul bancar austriac al acuzatului a fost înghețat, după care banii rămași în cont au fost returnați firmei. Au fost recuperați până acum în jur de 72.000 de euro, dar firma speră că va primi întreaga sumă în final.

Cât despre bărbat, acesta riscă doar o amendă.

Anul trecut, o poveste similară s-a întâmplat în Chile. Un bărbat a primit 268 de salarii și după ce i-a retras pe toți din cont a dispărut fără urmă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri