Sari la conținut

Dmitri Rogozin: Rusia şi-ar putea moderniza arsenalul ca răspuns la un sistem de atac global rapid al SUA

Răspunsul la strategia (americană) de atacuri globale rapide este de a ne moderniza forţele şi resursele strategice nucleare, rachetele strategice, forţele maritime şi aerospaţiale”, a declarat Dmitri Rogozin, citat de agenţia de presă Interfax.

Ministrul, care a fost numit miercuri la conducerea Comisiei militaro-industriale ruse de către preşedintele Vladimir Putin, a precizat că această modernizare nu va depăşi „planurile deja aprobate”, potrivit Mediafax.

"Uneori avem impresia că cineva vrea să lanseze o nouă "cursă a înarmării". Nu ne vom angaja evident în această cursă. Este absolut exclus", asigurase anterior Putin, făcând referire la Statele Unite, în cadrul unei reuniuni consacrate programului de înarmare rus pentru 2016-2025, citat de AFP.

Promovat de administraţia Bush din 2001, sistemul de atac global rapid ("Prompt Global Strike") trebuie să fie format din arme de mare putere, dar nu nucleare, lansate din Statele Unite şi capabile să lovească oriunde în lume în decurs de o oră.

Dmitri Rogozin este cunoscut pentru declarațiile sale alarmiste.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...