Donald Trump n-a fost exonerat de comisia de anchetă privind ingerinţele ruse. Mărturia procurorului Mueller

Data publicării:
Donald Trump
Foto: Guliver/Getty Images

Raportul Comisiei de investigaţii privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte cu echipa preşedintelui Donald Trump nu l-a exonerat pe liderul de la Casa Albă, a afirmat miercuri, în Congresul SUA, procurorul special Robert Mueller, relatează CNN.

Procurorul special Robert Mueller a fost audiat miercuri în Camera Reprezentanţilor. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare, Jerome Nadler, l-a întrebat pe Robert Mueller: „Preşedintele a pretins în mod repetat că raportul dv. a descoperit că nu a existat nicio formă de obstrucţionare a justiţiei şi că a fost exonerat total. Dar nu aceasta este concluzia raportului, nu?"

„Corect, nu este aceasta concluzia raportului", a răspuns Robert Mueller.

Raportul arată că nu a a existat nicio formă de obstrucţionare a justiţiei?", a continuat Nadler. Robert Mueller a răspuns: „"Nu".

Procurorul special a subliniat că, deşi echipa de anchetă a solicitat mai mult de un an intervievarea preşedintelui SUA, acesta a refuzat.

„Agenţiile guvernamentale ruse au interferat asupra scrutinului nostru în mod masiv şi sistematic. Investigaţia nu a stabilit că membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au colaborat cu Rusia în conspiraţia privind interferenţele. Nu am abordat problema «colaborării», care nu este un termen juridic. Mai degrabă, ne-am concentrat pe a vedea dacă sunt suficiente dovezi pentru a inculpa vreun membru al echipei de campanie pentru implicare în conspiraţia penală. Nu au existat dovezi. Investigaţia referitoare la eforturile de obstrucţionare a anchetei a avut o importanţă esenţială. Obstrucţionarea justiţiei afectează esenţa efortului guvernamental de a afla adevărul şi de a-i trage la răspundere pe cei responsabili", a subliniat Mueller.

Robert Mueller a subliniat că Donald Trump nu a putut fi inculpat pentru că deţine funcţia de preşedinte al SUA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri