Elon Musk numește „pedofil” un salvator al copiilor din peștera din Thailanda, într-un atac neîntemeiat

Data actualizării: Data publicării:
elon musk serios
Foto: GettyImages

Atacuri dure online între Elon Musk și un salvator al copiilor din peștera din Thailanda. După ce scafandrul l-a criticat pe fondatorul Tesla pentru submarinul creat, spunând că e o „strategie de PR”, Elon Musk i-a spus salvatorului că îi va demonstra că dispozitivul ar fi funcționat și l-a numit „pedofil”, într-un atac neîntemeiat.

elon musk serios
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Elon Musk a fost aspru criticat de internauți după ce a publicat un mesaj pe Twitter în care l-a numit pe unul dintre salvatori „pedofil”, fără să aibă vreo dovadă în acest sens, potrivit The Guardian și Business Insider.

Vernon Unsworth declarase cu o zi înainte că submarinul creat de Elon Musk „nu ar fi avut nicio șansă să funcționeze” și că miliardarul nu are nicio idee despre cum a tranzitarea peșterii.

Salvatorul spune, de asemenea, că atunci când Musk a ajuns la peștera din Thailanda, în timpul operațiunilor de salvare, i s-a spus rapid să plece.

Vernon Unsworth a completat spunând că Musk poate „să-și bage submarinul acolo unde îl doare”.

Fondatorul Tesla i-a răspuns lui Vernon pe Twitter: „Nu l-am văzut pe britanicul care s-a mutat în Thailanda (Vernon Unsworth n.r.) în niciun moment cât am fost în peșteră”.

Elon Musk a scris, de asemenea, că îi va demonstra bărbatului că submarinul creat de el va funcționa fără problemă în peșteră, completând: „Îmi pare rău, pedo guy, tu ai cerut-o”.

Deși mesajele au fost șterse după 3 ore, foarte mulți internauți l-au criticat pe miliardar pentru cuvintele grele la adresa salvatorului, considerându-le „iresponsabile” și „periculoase”.

elon musk tweeturi
FOTO: Twitter

Într-o declaraţie pentru AFP, Unsworth a spus că nu a văzut tweet-urile şi că doar a auzit vorbindu-se despre ele. Întrebat dacă îl va acţiona în instanţă pe Musk, el a răspuns: „Dacă este ceea ce cred eu, da”.

Speologul a adăugat că va lua o decizie când se va întoarce în această săptămână în Marea Britanie. Afacerea „nu este încă terminată”, a avertizat el, potrivit AFP.

Elon Musk s-a implicat în operațiunea de salvare a celor 12 copii blocați în peștera din Thailanda. În primă instanță a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări - Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit în weekend un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce. Apoi a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.

CITIȚI ȘI:  Elon Musk, criză de furie pe Twitter după ce a fost criticat pentru soluția găsită la criza din Thailanda. Cum se apără miliardarul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri