FBI: Grupurile extremiste din SUA își încurajează membrii care au COVID-19 să răspândească boala printre evrei și persoanele de culoare

Data actualizării: Data publicării:
Agent FBI in uniforma lucreaza la un laptop
Agent FBI Foto: Guliver/Gettyimages

Grupurile extremiste rasiste, inclusiv neo-naziștii și alți adepți ai supremației albilor, își încurajează membrii care se infectează cu noul coronavirus, să răspândească boala COVID-19, potrivit unor rapoarte ale FBI, obținute de ABC News.  Sunt vizați polițiștii, evereii și persoanele de culoare.

Biroul FBI din New York raportează că „membrii grupurilor extremiste se încurajează unii pe alții să răspândească virusul, dacă sunt infectați, prin fluide corporale și interacțiuni personale”. 

Adepți ai surpemației albilor au folosit aplicația de mesagerie criptată Telegram pentru a discuta despre planurile lor de răspândire a virusului și le-au sugerat celor infectați să vizeze polițiștii, evreii și persoanele de culoare. Au fost, de asemenea, și recomandări pentru cei care poartă virsul să vizeze „locuri publice în general”.

Alerta FBI, care a fost transmisă secțiilor de poliție locală, avertizează că grupurile extremiste și-au încurajat adepții să folosească sticle din care să pulverizeze salivă pentru a răspândi virusul către polițiștii de pe stradă. Extremiștii recomandă, de asemenea, adepților să răspândească boala către evrei, mergând „în orice loc în care ar putea fi strânși: piețe, birouri sau lăcașuri de cult”.

Raportul mai menționează că pentru a-și îndeplini planurile, grupurile extremiste au vehiculat opțiuni, cum ar fi lăsarea „salivei pe mânerele ușilor” sau pe butoanele liftului, pentru a răspândi virusul în „cartierele non-albe”.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri