Sari la conținut

Fiul lui Michael Schumacher va debuta în Formula 4

Anunțul a fost făcut chiar de patronul echipei batave, Fritz van Amersfoort. „Am remarcat calitățile sale în cursele de încercări și ne bucurăm în avans de reușita sezonului”, a spus Fritz van Amersfoort, notează Agerpres.

Mick Schumacher schia alături de tatăl său, pe 29 decembrie 2013 în Alpii francezi, în momentul în care fostul campion german s-a lovit violent la cap de o stâncă, înainte de a plonja într-o comă care a durat mai multe luni.

Revenit în luna septembrie la locuința sa din Elveția, Michael Schumacher își continuă convalescența, fără informații recente din partea anturajului său, referitoare la starea sănătății sale.

Campion european en titre și vicecampion mondial de juniori la karting, Mick Schumacher urmează să participe la prima dintre cele opt curse de Formula 4 ale sezonului pe 25/26 aprilie la Oschersleben (nordul Germaniei), sezonul urmând să se încheie pe 3/4 octombrie la Hockenheim (sudul Germaniei).

Potrivit purtătorului de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kelm, Mick va abandona kartingul pentru a se consacra curselor rezervate monoposturilor. Formula 4, înființată în 2014, este un campionat de promovare care le permite tinerilor piloți să capete experiență pe bolizi mai ușori decât cei din categoria regină, Formula 1.