Povestea dramatică a fiicei unui campion de Formula 1 care a ajuns să trăiască pe străzi

Data actualizării: Data publicării:
Campionul de Formula 1 Innes Ireland
Campionul de Formula 1 Innes Ireland. Foto: Profimedia

Fiica unui campion de Formula 1 a povestit la BBC cum a ajuns, de la călătoria cu avioane private, la traiul pe străzi, după ce a rămas fără casă.

Christianne Ireland a crescut urmându-și tatăl, Innes Ireland, pe pistele de curse, petrecându-și zilele alături de campioni precum Stirling Moss și Graham Hill.

Dar în 2016 era fără adăpost și dependentă de alcool. Spune că voluntariatul i-a salvat viața.

În primii ani de viață cu tatăl ei, Ireland spune că „a trăit ca într-un circ”.

„Evident că Stirling a fost cel mai bun prieten al lui. Frank Williams venea la noi și ne spunea să mergem la Stirling la cină, mă puneau în mașină și plecam”, a spus ea.

„Ușa tuturor era deschisă, spre deosebire de Formula 1 de acum”, adaugă Ireland.

Dar, după ani întregi în care a deținut mașini precum Aston Martin și a călătorit prin toată lumea, ea a ajuns, cu o singură valiză, la un hostel pentru persoane fără adăpost din Andover, Hampshire.

„A fost ca și cum am căzut dintr-un turn de fildeș”, a spus ea.

În acel moment avea 58 de ani, trecuse prin două divorțuri, era dependentă de alcool și a fost nevoită se mute din fosta ei casă din Berkshire.

„La opt dimineața trebuia să plec din hostel. Nu știam cum să mă descurc pe stradă. Nu cunoșteam pe nimeni acolo”, a spus ea.

„Cea mai mare parte a zilei încercam să nu beau alcool, pentru că după ce începeam, se dezlănțuia iadul”, a povestit Ireland.

Ca parte a recuperării ei după alcoolism, Christianne a fost încurajată să facă voluntariat pentru organizația de caritate Unity din Hampshire. Ea a început să ajute la cultivarea plantelor pe un mic lot pe pământ din Andover.

„În zilele în care mă simțeam foarte rău și îmi doream să beau ceva, tot ce trebuia să fac era să pun un picior în fața celuilalt și să ajung la parcelă”, a explicat ea.

După câteva luni a reușit să-și găsească un loc de muncă și să închirieze un apartament.

Acum, în vârstă de 65 de ani, lucrează ca manager în cadrul Unity și participă la gestionarea unui proiect pentru o de cămară de alimente.

Sosirea în Andover a fost una dintre cele mai grele perioade din viața lui Christianne. Totuși, ea crede că faptul că a pierdut totul a transformat-o într-un om mai bun.
Christianne îi încurajează pe oameni să se gândească să facă voluntariat, ca rezoluție de Anul Nou.

„Nu este niciodată prea târziu pentru a face o schimbare. Continuați să puneți un picior în fața celuilalt și se vor întâmpla lucruri bune”, a adăugat ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri