FOTO. O cascadă din România, pe primul loc în topul celor mai spectaculoase din lume

Data publicării:
cascada1-44901

„Există câteva cascade care sunt unice, și atât de neobișnuite încât îi lasă pe vizitatori muți de uimire. Aceste minunății ale naturii sunt foarte rare, scriu cei de la The World Geography.

FOTO. O cascadă din România, pe primul loc în topul celor mai spectaculoase din lume |FOTO: FACEBOOK

Pe primul loc în topul „Opt cascade unice din lume”, realizat de jurnaliștii de la The World Geography, se află Cascada Bigar din Caraș-Severin.

Cascada, potrivit jurnaliștilor, este una dintre cele mai frumoase din România, unică prin felul în care apa se prelinge prin mușchii de pământ. Cascada se află exact pe paralela 45, ceea ce o face, din nou, unică.

În clasament, pe locul doi, este menționată Cascada Flacăra Eternă, din SUA, care are o înălţime de nouă metri, și care adăpostește, într-o grotă, o flacără de 10-20 centimetri care pâlpâie continuu, fiind întreţinută de gazul din subteran.

Alte cascade din top sunt Cascada Asik-Asik, din Filipine, care are o înălţime de 60 de metri şi o lăţime de 140 de metri, Cascada Orizontală din Golful Talbot, din Australia de Vest, Cascada Sângelui, de la baza Gheţarului Taylor, din Antarctica, culoarea apei fiind una ruginie.

Cascada Svartifoss se află în Parcul Naţional Skaftafell din Islanda, Cascada Baatara Gorge, în Liban, iar Cascada Hierve el Agua, din Mexic este atipică, fiind formată din roci de culoare albă, care arată ca apa curgătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri