Franţa, în faţa ameninţării teroriste

Data publicării:
franta-1

Însă tot el precizează că incidentele din ultimele zile nu au legătură între ele şi nu pot fi considerate atacuri teroriste. Sâmbătă, duminică şi luni, în trei oraşe diferite, zeci de oameni au fost răniţi şi unul a murit după ce au fost loviţi intenţionat de şoferii unor vehicule. Iar ieri, la Cannes, poliţiştii au arestat un bărbat care umbla pe stradă având la el două puşti.

Premierul francez spune că nu a fost descoperită o legătură între cele trei incidente petrecute în trei oraşe diferite, însă a subliniat că ameninţare teroristă este prezentă.

„Când 1.200 de cetăţeni sau rezidenţi au legături cu Jihadul, când aproape 380 de oameni sunt prezenţi în Siria şi sunt activi în grupări teroriste şi răspândesc terorismul şi oroarea, atunci, desigur, este o ameninţare de proporţii fără precedent”, a spus Manuel Valls, premierul Franţei.

Primul incident a a avut loc sâmbătă, când un bărbat care a strigat „Allah e mare" a atacat şi a rănit cu un cuţit trei poliţişti, în oraşul Tours. Atacatorul a fost împuşcat mortal.

Duminică, un bărbat la volanul unei maşini a intrat într-un grup de pietoni în localitatea Dijon. Şi acesta a strigat „Allah e mare". El a rănit 13 oameni. Luni seară, şoferul unei camionete a intrat cu vehiculul în oamenii adunată la târgul de Crăciun din Nantes. 10 oameni au fost răniţi şi unul dintre ei a murit la spital. Iar la Cannes, un bărbat care avea asupra sa două puşti şi un cuţit cu lama de 25 de centimetri a fost arestat de poliţişti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri