Sari la conținut

Franţa va efectua "în zilele următoare" noi raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Irak

 

"Franţa ştie să se apere şi Franţa nu cedează", a declarat ministrul Jean-Yves Le Drian, la postul public de televiziune France 2.

Luni, răpitorii unui francez în Algeria, membri ai grupării jihadiste algeriene Jund al-Khilafa care susţin organizaţia Stat Islamic, au ameninţat că vor ucide ostaticul lor, dacă Franţa nu renunţă în termen de 24 de ore la loviturile în Irak.

"Ne vom îndeplini sarcinile (...) Evident, vom continua loviturile în zilele următoare", a asigurat Le Drian, subliniind că ţara sa acţionează în urma unui apel al autorităţilor irakiene, "pentru a susţine pe cale aeriană acţiunile militare la sol desfăşurate de forţele irakiene şi ale Kurdistanului".

Turist francez, răpit în Algeria de o organizație apropiată de „Statul Islamic”

"Această presiune a grupărilor teroriste nu este nouă", a adăugat ministrul francez, reamintind că, începând din 2006, Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a declarat că Franţa este "inamicul său numărul unu".

Avioanele franceze de tip Rafale efectuează deja de o săptămână misiuni de recunoaştere în Irak, însă până în prezent au efectuat anumai o singură dată, vineri, distrugând o instalaţie logistică ce servea grupului Stat Islamic în nordul Irakului.

Pe aceeași temă