George W. Bush a plâns la inaugurarea bibliotecii prezidenţială care îi poartă numele

Data publicării:
5304181-AFP Mediafax Foto-SAUL LOEB

Discursuri omagiale, cântece patriotice, aplauze şi glume. Cel de-al 43-lea preşedinte american a fost copleşit de emoţie, la deschiderea Centrului care prezintă cele mai importante momente ale mandatului său.

„Este cea mai mare onoare din viaţă să conduci o ţară aşa de curajoasă şi nobilă precum Statele Unite. Orice provocări ne-ar aştepta, voi crede întotdeauna că vor veni cele mai bune vremuri pentru naţiunea noastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a declarat George W. Bush, fost preşedinte al Statelor Unite.

Ceremonia a marcat revenirea în public a fostului preşedinte american, care a preferat să stea departe de lumina reflectoarelor după ce a părăsit Casa Albă, în 2009. George W. Bush s-a ferit să vorbească despre războiul din Irak. El a fost însă lăudat de actualul lider de la Casa Albă, pentru reacţia sa, după atentatele de la 11 septembrie.

„Ne reamintim de puterea incredibilă şi de determinarea lui George, în timp ce stătea pe ruinele de la Ground Zero, promiţând să îi aducă în faţa justiţiei pe cei care încercau să ne distrugă stilul de viaţă”, a povestit Barack Obama, preşedintele SUA.

În pofida atmosferei solemne, glumele nu au lipsit.

„Este pentru prima dată în istoria americană când părinţii au ocazia să viziteze biblioteca prezidenţială a fiului lor. Mamă, promit să păstrez curăţenia”, a încheiat George W. Bush.

Centrul prezidenţial George W. Bush este găzduit de Universitatea Metodist din Dallas şi include o bibliotecă, dar şi o replică în mărime naturală a Biroului Oval de la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri