Imagini revoltătoare. Un adolescent de 16 ani este împins de un polițist peste balustrada unui pod, în Chile

Data publicării:
Ciocniri între protestatari și forțele de ordine în Chile
Ciocniri între protestatari și forțele de ordine în Chile Foto: Profimedia Images

Cu mai puţin de o lună înainte ca Chile să voteze asupra înlocuirii constituţiei sale, poliţia a reprimat brutal manifestanţii din capitala Santiago. Vineri seară, ofiţerii forţelor de poliţie, Carabineros, au folosit gaze lacrimogene şi jeturi de apă pentru a dispersa protestatarii care se adunau în Plaza Italia. În timpul protestelor un incident revoltător a atras atenţie internaţională, potrivit The Guardian.

Mai multe înregistrări video surprind momentul în care un adolescent de 16 ani este împins peste balustrada unui pod de un poliţist. Băiatul a căzut în canalul murdar al râului Mapocho, unde a rămas nemişcat, cu faţa în jos.

„În timp ce protestatarii fugeau, am văzut momentul în care ofiţerul l-a interceptat pe băiat şi l-a aruncat de pe pod”, a spus pentru The Guardian, Pavel Pavelic Jofre care a participat la proteste. „Două persoane din grupul nostru s-au dus să îl ajute şi, după stabilizarea stării sale a fost dus la spital”.

Un general de poliție nu a exclus responsabilitatea forţelor de ordine pentru incidentul revoltător, dar a declarat că, în opinia sa, băiatul „şi-a pierdut echilibrul şi a căzut” în timpul arestării. El a spus că forţele de ordine au propriile înregistrări care îl absolvă de vină pe poliţist, scrie Mediafax.

Băiatul se află într-o stare stabilă în clinica Santa María, la mică distanţă de locul în care a avut loc incidentul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din octombrie anul trecut, Chile a fost zguduit de un val de proteste în masă împotriva inegalităţilor accentuate. Represiunea care a urmat a fost condamnată la nivel internaţional. Procurorul public din Chile a declarat că, din octombrie anul trecut, 8.575 de presupuse încălcări ale drepturilor omului au fost comise de forțele de ordine în reprimarea protestelor şi doar 16 agenţi de poliţie au fost demişi.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri