Impresionanta poveste a cățelușei găsite cu lăbuțele tăiate. Chloe a emoționat mii de oameni și de Crăciun va primi ghetuțe speciale

Data actualizării: Data publicării:
catelusa chloe
Impresionanta poveste a cățelușei găsite cu lăbuțele tăiate. Chloe a emoționat mii de oameni și de Crăciun va primi ghetuțe speciale. FOTO Courtesy Preeti Sharma (CNN)

Chloe avea 18 luni când a fost găsită de voluntari având lăbuțele mutilate sau tăiate. A ajuns la un adăpost pentru câini, unde povestea ei a fost făcută publică și a impresionat mii de oameni. A fost adotată de o familie care a făcut-o să își depășească teama de oameni și de Crăciun va primi niște ghetuțe speciale pentru lăbuțele din față. Familia intenționează să strângă bani și pentru niște proteze.

Într-o seară de august, Catherine Lumsden, fondatorul adăpostului Catherine’s Puppies, din Hong Kong, a primit un telefon în care a aflat despre Chloe – un  chihuahua în vârstă de 18 luni, cu picioarele mutilate și labele tăiate. „Veterinul a spus că nu s-a născut așa și că nu a fost ceva întâmplător că a ajuns așa”, a spus Lumsden. „Lăbuțele au fost tăiate de un moment dat de o persoană. Nu a fost găsit monstrul care a făcut asta”.

Chloe nu se poate sprijini pe piciorul stâng din față, deoarece presiunea era prea mare asupra oaselor ei fragile. Veterinarul a sugerat că ar putea avea o infecție, iar după ce i s-a făcut radiografie, s-a stabilit că are nevoie de proteză.

Catherine Lumsden a lansat un apel pentru donații pe pagina de Facebook a adăpostului. Cei 22.000 de urmăritori au fost emoționați de Chloe, iar cazul cățelușei a topit inimile iubitorilor de animale din oraș. Așa că s-au strâns banii necesari pentru tratamentul ei, scrie CNN.

Aflată la aproape 50 de kilometri depărtare de adăpost, Preeti Sharma a fost și ea impresionată de povestea cățelușei. Sharma, o mamă a doi copii, i-a luat pe Chloe și pe doi dintre puii ei și i-a dus acasă, unde mai avea un câine salvat.

„Nu am avut nicio îndoială că trebuia să îi salvăm pe Chloe și pe puii ei. Când am adus-o acasă, era îngrozită și speriată de fiecareom. Nu a lăsat pe nimeni să se apropie de ea, mai ales pe fiul meu”, a povestit Sharma, care a adăugat că familia a crezut că cel care i-a tăiat labele fusese un bărbat.

Chloe se ascundea ore în șir în grădină și ieșea doar când își vedea cățeii. „Dacă cineva încerca să se apropie de Chloe, ea închidea ochii și scheuna. Ne-am dat seama că și ea fusese bătută”, a afirmat Preeti Sharma.

Cu timpul însă, avându-l alături și pe Ivy, celălalt câine al familiei, la rândul său complet surd și parțial orb, Chloe s-a schimbat. Două luni mai târziu, familia a adoptat-o oficial pe Chloe. „I-au tebuit trei luni să aibă încredere, să trăiască fără teamă și să învețe că în casă, nimeni nu o bate și toată lumea o iubește”, a spus Preeti Sharma.

Acum, Chloe se mișcă mult mai ușor decât credeau medicii că o va face  vreodată.

Dar pentru a-i oferi o șansă la o viață mai confortabilă, familia lui Catherine a comandat o pereche specială de cizmulițe pentru cele două picioare din față. Cizmulițele vor sosi din Suedia în jurul zilei de Crăciun.

„Picioarele ei din spate sunt în regulă și stă cam ca un cangur”, a spus Sharma. „Dar își folosește oasele pentru a merge și nu este confortabil, deoarece nu se poate echilibra. Sperăm că acest lucru o va ajuta. Poate are însă nevoie de proteze”, a spus Sharma, care intenționează să alerge 200 de kilometri în ianuarie pentru a strânge bani pentru cățelușă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri