În Statele Unite, oul Kinder este interzis. Nu și armele

Data publicării:
ou kinder shutterstock_718891711
Shutterstock

Un atac armat terifiant s-a soldat, miercuri, cu 17 morți și 12 răniți într-un liceu din orășelul Parkland din Florida. De la începutul anului, a fost a 18-a oară când o instituție școlară americană a fost luată drept țintă. Se știe că în Statele Unite, procurarea unei arme de foc e o treabă relativ ușoară. În unele state, nici măcar nu e nevoie de un permis, pentru că deținătorii armelor de foc sunt protejați de amendamentul al doilea al Constituției americane. Dezbaterea referitoare la armele de foc este mai prezentă ca niciodată în patria Unchiului Sam, dar interzicerea armelor de foc pare deocamdată doar un ideal greu de atins. Surprinzător, însă, sunt alte lucruri  - aparent inofensive - pe care americanii nu au ezitat să le interzică. Iată șase lucruri pe care un american și le-ar putea procura mult mai greu decât o armă semiautomată.

Kinder cu surprize

ou kinder shutterstock_718891711
Shutterstock

Ouăle Kinder cu surprize sunt interzise pe teritoriul american din 1938, urmare unui incident: o persoană s-a sufocat din cauza jucăriei din interior. În Statele Unite, legea interzice să fie plasat orice produs necomestibil în interiorul unor produse care sunt comestibile. Iar autoritățile nu glumesc cu asta: în 2011, unei turiste canadiene controlate la granița cu SUA i-au fost confiscate ouăle de ciocolată și a scăpat ca prin urechile acului de o amendă. Care nu e deloc neglijabilă: 2.500 de dolari pentru un ou.

Haggis (mâncare tradițională scoțiană, un fel de drob care se face din organele mielului și se fierbe în mațul sau stomacul animalului)

haggis shutterstock_611174096
Foto: Shutterstock

Începând din 1971, acest fel de mâncare scoțian pentru care se folosesc măruntaiele și plămânii mielului este interzis de autoritățile sanitare americane și asta nu din cauza gustului, în mod sigur. Mai bine zis, este interzis importul ingredientelor, în special al plămânilor. Nimic nu împiedică însă prepararea lui în casă. Cu asumarea riscului pe care îl presupune un asemenea fel de mâncare hipercaloric.

Corcodușele

corcoduse shutterstock_145649471
Foto: Shutterstock

Acest fruct, atât de întâlnit în România și originar din Franța, este de negăsit în SUA, pe motiv că... ar conține bacterii. Anomalia reiese dintr-o legislație mai ciudată în privința importurilor.

Aparate electronice descărcate

telefon descarcat shutterstock_636392066
Foto: Shutterstock

Începând din 2014, aparatele electronice descărcate nu mai sunt permise în avioanele care au ca destinație Statele Unite. Agenția americană pentru transportul aerian (TSA) se teme că aceste aparate ar putea fi folosite pentru confecționarea unor bombe. Așa că e de preferat să nu uitați încărcătorul acasă. 

Dicționarul...

Niște părinți au reușit să impună interdicția dicționarelor Merriam Webster’s în școlile din sudul Californiei în anul 2010. Motivul? A zecea ediție a acestui dicționar are o definiție pentru... „sexul oral”.

Cârnăciorii

carnati uscati shutterstock_673875724
Foto: Shutterstock

Este interzisă transportarea cârnăciorilor în timpul zborului către Statele Unite. E valabil și pentru jambon și pentru toate tipurile de carne afumată sau uscată. Iar dacă aveți în bagaje brânzeturi nepasteurizate, la fel, atenție, lăsați-le acasă, pentru că riscați o amendă consistentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...